Нов спечелен проект в Стамболийски! Деца ще развиват таланти в стая по изкуства

Автор: Plovdiv Now 4828
Нов спечелен проект в Стамболийски! Деца ще развиват таланти в стая по изкуства

На нов спечелен проект се радва Община Стамболийски. Той е на Общинския център за работа с деца, съобщи кметът Георги Мараджиев.

Служителите на Центъра сами са подготвили проекта, кандидатствали са и са го спечелили. Той е на стойност 16 482 лева и е за обзавеждане на стая по изкуствата. Помещението е близо 60 кв. м. Ще бъде оборудвано с огледала и станки за балет, с нова настилка за танци. Ще бъдат закупени мебели - маси, бюро и столове, както и тонколона с безжични микрофони. Ще се купят костюми, нови гайди и други музикални инструменти.

Финансирането е по Националната програма на Министерството на образованието "Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в Центровете за подкрепа на личностно развитие 2020". Проектът на Центъра в Стамболийски е "Вълшебният свят на изкуството", а срокът за реализацията му е до края на годината.

Екипът казва, че ще го изпълнят преди крайния срок, така че до края на октомври децата ще имат още едно място, където да упражняват и развиват талантите си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина