Нов мълчалив протест планират близките на загиналите Тошко и Виктор от Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 6859
Нов мълчалив протест планират близките на загиналите Тошко и Виктор от Стамболийски
Нов мълчалив протест пред съда планират близките на загиналите в тежката катастрофа Тошко и Виктор от Стамболийски.
 
Ето какво написа Тодор Бараков, баща на едно от починалите момчета:
 
"Поредното и надяваме се - последното, съдебно заседание по делото за смъртта на Тошко и Виктор ще се проведе на 07.01.2022 г., от 9.00 часа.
 
На 07.01.2022 г., в 8.00 часа, ще бъдем отново пред Съдебната палата в Пловдив, пред входа на Окръжен съд, бул. „Шести Септември” № 167, на мирен протест, под надслов: ”Справедлива присъда, за смъртта на Тошко и Виктор!”.
 
Хилядите жертви на пияни и дрогирани шофьори не трябва да ни примиряват.Не бива да свикваме с подобно зло! ​ Терминът „войната по пътищата“ вече се е превърнал в житейско клише.​Зад​ статистиката на тази „война“ обаче, се крият погубени човешки животи и разбити семейства!Това не може да ни остави безразлични!
 
Надяваме се да ни подкрепите отново и да дойдете лично на протеста, за да изразим заедно искането си за справедливо наказание на дрогирания Петър Маринашки, заради когото децата ни са мъртви!".
 
Припомняме, че Петър Маринашки е привлечен под съдебна отговорност за това, че  при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на 16 и 17 годишни момчета, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила смърт на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина