Няма случай на коронавирус в община Стамболийски, кризисен щаб взема всички мерки

Автор: Plovdiv Now 16228
Няма случай на коронавирус в община Стамболийски, кризисен щаб взема всички мерки

Няма регистриран случай на заразен с COVID-19 на територията на община Стамболийски, съобщава Теодора Вълканска в качеството си на зам.-председател на кризисния щаб.

Още преди обявяването на регистриран случай в България, със заповед на кмета Георги Мараджиев бе сформиран Консултативен съвет, който към момента е Кризисен щаб в състав:

Председател: д-р Мария Ганчевска-Царева – Управител на Медицински център-1 ЕООД

Зам.-председатели: д-р Николай Станчев – Управител на МБПЛР - Стамболийски ЕООД, Теодора Вълканска – Заместник кмет на Община Стамболийски, д-р Венера Башова – общопрактикуващ лекар и общински съветник в Общински съвет - Стамболийски;

Секретар: д-р Даниела Кръстева-Малинова – Секретар на Община Стамболийски

Членове:

Гергана Динева – Старши специалист „СИ, ОМП и ГЗ“

Йорданка Бангова – Директор Дирекция „МФ, МДТ и АПО“ в Община Стамболийски

Пенка Богданова – Главен специалист Отдел „О, К и В“ в Община Стамболийски

Станислава Мартинова-Казакова – Юрисконсулт на Община Стамболийски

След регистриране на случаи на COVID-19 на територията на Република България, Кризисния щаб в Община Стамболийски предприе всички мерки, които Националния и Областния кризисен щаб предписват, а именно: поръчани, доставени и разпределени са дезинфекциращи материали за всякакви повърхности, както и за лична хигиена за всяка класна стая в училищата, детски градини, детска ясла на територията на Община Стамболийски, административните сгради на Администрацията, както и кметствата в селата, читалище „Н.Й.Вапцаров“ – град Стамболийски, ЦНСТ – град Стамболийски, Медицинския център, болницата в град Стамболийски, ОБРЦД. Поръчани са над 30 000 броя маски и ръкавици.

Дезинфекция се прави по няколко пъти на ден във всички изброени места. За достъпа до детските заведения са поръчани и закупени специални термометри за сутрешен филтър.

Със свои заповеди кмета на Община Стамболийски – г-н Георги Мараджиев преустанови посещенията в Общински Детски център, в Спортна зала – Стамболийски, всички културни и спортни мероприятия.

По отношение на административното обслужване на граждани: общинска администрация работи, гражданите ще бъдат обслужвани своевременно, като са взети мерки за дезинфекция по няколко пъти на ден, с по-висок интензитет в помещенията, в които има повече граждани – Данъчна служба, служба ГРАО, деловодство, каса.

Подлезът под жп линията се дезинфекцира по няколко пъти на ден, гражданите могат спокойно да се придвижват през него. Двата автобуса за безплатен градски транспорт също се почистват и дезинфекцират през определено време, посочено ни в Заповед на Министъра на здравеопазването. Общински пазар тази събота ще има, в Пловдив област не е обявена епидемия, но в 6:30 часа, както и в 14:30 часа всички маси и цялата повърхност ще бъдат почистени и дезинфекцирани.

Кризисния щаб в борба с вируса COVID-19 заседава ежедневно и взема всички необходими мерки за опазване на здравето и живота на хората в Община Стамболийски.

"Въпреки, че община Стамболийски в осигурила дезинфектанти, искаме да отправим призив към родителите, нека поставят в раничката на детето си децинфектант и сапун", апелира г-жа Вълканска.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина