Непредвидени обстоятелства забавиха ремонта на пътя Стамболийски - Триводици

Автор: Plovdiv Now 6715
Непредвидени обстоятелства забавиха ремонта на пътя Стамболийски - Триводици

Непредвидени обстоятелства забавиха ремонта на пътя Стамболийски - Триводици. При изпълнение на строителните дейности по договора, който Общината сключи с фирмата изпълнител на 05.03.2019 г. са се появили някои несъответствия по отношение на действителното състояние на строителната площадка, съобщава кметът Георги Мараджиев.

От строителната фирма обаче са уверили кмета, че допълнителният срок, от който имат нужда, ще бъде спазен. Една от причините за забавянето е, че по трасето е имало газопровод, който не е бил отбелязан на чертежите и при изкопните работи техниката е попаднала на него. Това е наложило промени в проекта, за да бъде избегната тръбата без аварии.

Друга причина е, че при разчистването на терена строителната техника се е натъкнала и на скрито съоръжение, което също не фигурира в скиците - то свързва напоителен канал при километър 0+180 от II участък на пътя, вероятно връзка със стари рибарници, които са от другата страна.

Допълнителните строително-монтажни дейности с нищо не ощетяват Община Стамболийски и са извършени за сметка на изпълнителя, категоричен е кметът. Уверението от страна на фирмата е, че до края на годината пътят ще бъде напълно готов.

До момента от 6-километровото трасе са асфалтирани 2100 метра. На ден се полагат около 500-600 тона асфалт, като за целия обект предвиденото количество асфалт е 5500 тона. Предвидено е до седмица асфалтирането ще приключи, ако времето позволява. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина