Напредва строежът на новия училищен физкултурен салон в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 5738
Напредва строежът на новия училищен физкултурен салон в Стамболийски

Напредва строежът на новия физкултурен салон на СУ "Отец Паисий" в Стамболийски.

"Тук съм през ден", казва кметът Георги Мараджиев, който инспектира обекта.

"Хората виждат и знаят къде отива всеки лев. Така се прави! Още нещо има, което трябва да се направи за училището - не ми харесва фасадата и ще търсим средства от Министерството на образованието или по проект, но няма да я оставим в този вид", добавя градоначалникът.

Днес СУ "Отец Паисий" има патронен празник и Георги Мараджиев пожелава на учениците, на техните преподаватели и на всички служители да са здрави и да имат още много успехи, каквите са имали през годините, защото с успехите им се гордеят всички граждани на Стамболийски.

Припомняме, че първата копка беше направена на 21 декември миналата година, а в средата на октомври беше подписан окончателният анекс към договора с Държавен фонд "Земеделие" за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждането на физкултурния.

Стойността на обекта е 578 973 лева. С тази сума ще бъде изградена една модерна многофункционална спортна зала, която ще се ползва за четири вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол и тенис на корт. Отделно, когато не се ползва за спорт, може да служи за зала, в която да се провеждат различни събития. Салонът ще е с топла връзка със сградата на гимназията. Ще има климатизация и аспирация. Така е проектиран, че ще може да се ползва едновременно от 72 деца. Ще има всичко необходимо – бани, тоалетни и съблекални. Осветлението ще е с LED лампи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина