Най-силният кон в Ново село - член на семейството, хранят го по-добре от жените ВИДЕО и СНИМКИ

Автор: Деница Лещева 28134
Най-силният кон в Ново село - член на семейството, хранят го по-добре от жените ВИДЕО и СНИМКИ

Захар, много ечемик, царевица и люцерна - това е тайната диета на най-силния кон, който грабна титла за най-добър "теглач" в Ново село. Стопанинът на здравеняка, носещ красивото име Арго шеговито споделя пред камерата на Traffic TV, че любимецът му се "облажва" дори по-добре от жената.

Над 40 коня мериха сили в няколко дисциплини по време на кушиите, които се проведоха днес в селото. Красиви домашни животни и няколко породисти жребци се включиха в 200-метрова кушия бюнек, 800-метрова гонка и надпревара с римски колесници. Победители бяха най-бързите, но правилата се следяха строго от специално жури. Най-голямото предизвикателство за участниците в журито бе да определят най-красивия кон. Затова тази година бяха излъчени цели двама победители - черният жребец Елвис и белият красавец Рамбо. 

Знамето на Ново село пък завоюва най-бързата участничка в гонките - Албена. Кобилата е дългогодишна състезателка и е донесла не една титла на стопанина си. 

За животните си местните твърдят, че са гледани с любов. Много от тях участват дейно в домашните задачи на стопаните си, а други биват приемани почти като членове на семейството. 

"Пораснахме с коне, свикнахме с коне. Без тях не можем да прекараме живота си", категоричен е Гунди, чията кобила Лили също бе сред днешните първенци.

Прочетете още

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина