На финала е изграждането на новия център в Йоаким Груево

Автор: Plovdiv Now 11918
На финала е изграждането на новия център в Йоаким Груево

На финала е цялостното реновиране на централната част на село Йоаким Груево, община Стамболийски.

Напълно са готови алеите, които всъщност са старите, но ремонтирани с нова настилка. Има нови пейки, кошчета за смет и осветителни тела. Сложена е и стойка за велосипеди. Обособени са две детски площадки, като предстои да се сложи мека ударопоглъщаща настилка.

"След разговор с кмета на Йоаким Груево Наум Нихтянов решихме да сложим и още едно ново комбинирано детско съоръжение", казва кметът на общината Георги Мараджиев.

Спортната площадка също е почти готова, предстои да се сложат уредите за фитнес. Пред читалището е обособено и едно голямо площадно пространство, където ще се провеждат празници, чествания, тържества. Направено е ново озеленяване, продължава се със засаждането на още растителност.

"Така че, правим неща, които ще останат доста години след нас.Теглим кредити и ще продължаваме, вдигнахме данъците и няма да е за последно. Защо ли? Защото искаме да живеем по-добре сега, а не след 10 или 20 години. Всеки от нас иска хубава кола сега, а не след 70 години. Желанието ни да живеем добре не е прищявка, а в същото време хората виждат къде е отишла всяка една похарчена стотинка, всеки лев! Знам всеки един проблем на всяко населено място в общината. Знам, че в Йоаким Груево най-големият проблем не е канализацията, а улиците и това коментирахме с кмета Наум Нихтянов. Имаме готов проект за всички улици.Трябват около 2 500 000 лв.Търся финансиране и ще успеем, убеден съм в това! Смятам, че до края на мандата няма да има неоправена улица. След това ще можем да кажем, че това е най-хубавото село не само в Пловдивско, защото има села, които само могат да мечтаят за такива средства и придобивки. А НИЕ СМЕ ЕДНА ОБЩИНА – ЕДНО СЕМЕЙСТВО!", убеден е кметът Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина