Модерен физкултурен салон ще има в СУ “Отец Паисий“ в Стамболийски, финансирането е осигурено

Автор: Plovdiv Now 10205
Модерен физкултурен салон ще има в СУ “Отец Паисий“ в Стамболийски, финансирането е осигурено

Подписан е окончателният анекс към договора с Държавен фонд "Земеделие" за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждането на физкултурен салон към СУ "Отец Паисий" в Стамболийски, съобщи кметът Георги Мараджиев.

Стойността на обекта е 578 973 лева. С тази сума ще бъде изградена една модерна многофункционална спортна зала, която ще се ползва за четири вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол и тенис на корт. Отделно, когато не се ползва за спорт, може да служи за зала, в която да се провеждат различни събития. Салонът ще е с топла връзка със сградата на гимназията. Ще има климатизация и аспирация. Така е проектиран, че ще може да се ползва едновременно от 72 деца. Ще има всичко необходимо – бани, тоалетни и съблекални. Осветлението ще е с LED лампи.

"С изграждането на физкултурния салон ще приключим неприятната сага с извеждането на децата за часовете по физкултура извън гимназията, пресичане на улицата и ред други неудобства, които учениците търпяха, поради липса на салон. Смятам, че до месец и половина ще можем да започнем строителството, което трябва да приключи до шест месеца след първата копка", допълва кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина