Еко занималня и детски площадки за 30 000 лв. изграждат в община Стамболийски

Автор: Валерия Василева 7336
Еко занималня и детски площадки за 30 000 лв. изграждат в община Стамболийски

Няколко нови проекта ще бъдат реализирани на територията на община Стамболийски. След като в края на миналата седмица стана ясно, че е одобрен проектът за изграждане на чисто нов, модерен детски център, днес от градската администрация съобщиха, че още четири проекта ще бъдат финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда - ПУДООС.

Припомняме, че новият детски център ще бъде обособен в помещенията на приземния етаж на НЧ „Н. Й. Вапцаров”. Проектът е на стойност 355 393, 78 лева, а освен забавления за малчугани, в общинския център се предвиждат 32 нови работни места. 

По-рано днес стана ясно, че на територията на общината предстои да бъдат реализирани 4 нови проекта на общата стойност  30 000 лева. И четирите са свързани с подобряване средата за отдих и игри на най-малките жители на общината, а три от тях ще бъдат реализирани в селата.

На нови детски площадки и кътове за отдих ще се радват жителите на Ново село и Триводици. С нова екозанималня ще се сдобие детска градина "Рай" в село Куртово Конаре. 

Последният проект ще бъде реализиран в СУ "Отец Паисий". Той се нарича "Природата пази - играй, учи, твори" и също е свързан с екосредата в учебното заведение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина