Млади хора от Стамболийски инвестират в спорта - правят закрито футболно игрище

Автор: Plovdiv Now 11558
Млади хора от Стамболийски инвестират в спорта - правят закрито футболно игрище

Добринка Стоянова и Георги Панайотов, млади хора от Стамболийски, са решили да инвестират в спорта, като изградят закрито футболно игрище. Те вече са представили предварителния проект на кмета на общината Георги Мараджиев.

Става дума за закрито игрище тип "балон", но със стабилна конструкция, за да може през лятото да се отваря и да се превръща в открито. Размерите са 25 на 44 метра, а височината около 5 метра, когато е закрито.

Покривът и стените ще са прозрачни, за да се ползва през деня естествената светлина. Идеята е първоначално да се изгради игрището, а по-късно към него да се направят съблекални с бани и кафене. Предложението от страна на Георги и Добринка към Община Стамболийски е те да инвестират средства в игрището, а Общината да им предостави терен, като това партньорство ще бъде под формата на концесия за определен срок.

Игрището ще се ползва като частно съоръжение, но три пъти седмично ще се отдава безвъзмездно за тренировки и мачове на футболен клуб "Тракия", като ще се ползва както от детско-юношеския отбор, така и от отбора на мъжете.

"Веднага подкрепих предложението, още повече, че съвсем скоро стартираме планирания ремонт на всички паркове в общината. Вече сме готови с проектирането и избора на изпълнители за този ремонт, като в големия парк в "Полатово" и в заводския парк имаме терени за спортни площадки и може в един от двата да се направи това игрище. Ще го обмислим и ще изберем най-удачния вариант, за да не пречим на живеещите в близост и в същото време да има вода и ток на мястото. Веднага след като се оправи времето, ще започнем ремонтите, които ще се извършват едновременно и в града и в четирите села, където започваме оформянето на новите центрове. Смятам, че за ремонта на всички паркове ще са необходими три месеца", казва Георги Мараджиев.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина