Мъжката любов, завършила с убийство в Стамболийски, влиза в съда

Автор: Plovdiv Now 956745
Мъжката любов, завършила с убийство в Стамболийски, влиза в съда

Автор: Георги Тошев

Александър Радев, който уби законния си съпруг Андреас Ропел след семеен скандал, придружен с обилно количество алкохол, ще застане пред Окръжен съд – Пловдив в четвъртък, 26 януари.

45-годишния Александър е с повдигнато обвинение за умишлено убийство. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 10 до 20 години. 

Кървавата драма между двамата мъже се разигра на 4 май миналата година в град Стамболийски. След скандал между тях и взаимни удари с нож, 41-годишния Андреас Ропел починал от смъртоносно пробождане.

Преди да дойдат в Стамболийски, двамата мъже живеели под наем в гр. София, като през 2020 г. те сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях често възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

Според обвинителния акт, на 3 май 2022 г. мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър. На следващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Под афект, посегнали към ножове и започнали да си нанасят взаимни рани. В един момент Александър пробол смъртоносно партньора си. По-късно самият той подал сигнал в полицията, а Рошел издъхнал.

Обвиняемият Александър Радев е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По време на определянето на мярката му за неотклонение Александър определи Андреас като агресор и насилник, но въпреки това много го обичал.

“Хората в България много не са свикнали с такива отношения между мъже. Андреас ми беше съпруг и най-обичаното от мен създание”, каза Александър пред Темида.

„Сега не зная какво става с децата ми, има ли кой да ги храни”, допълни той, говорейки за домашните си любимци - декоративно прасе, 2 кучета и 8 котки.

Делото е насрочено в разпоредително заседание и трябва да стане ясно дали Александър ще признае вината си и процесът ще премине по съкратената процедура, или той ще оспори фактите и обстоятелствата описани в обвинителния акт. Във втория вариант, процесът ще се гледа по онщия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина