Масови проверки на незаконни магазини започват в община Стамболийски, наложени са първите глоби

Автор: Plovdiv Now 8581
Масови проверки на незаконни магазини започват в община Стамболийски, наложени са първите глоби

Масови проверки на незаконни магазини започват в община Стамболийски.

Първата инспекция е извършена в града, където в ромската махала е установен един магазин без редовна документация. На собственика е съставен акт в размер на 2000 лева.

Днес съвместната проверка на експерти от Българската агенция по безопасност на храните, Регионалната здравна инспеция, общинската администрация и полицейското управление е направена в Ново село, където са посетени пет обекта – на два от тях са съставени актове на стойност по 1000 лева за липса на регистрация на обектите, което на практика ги прави незаконни. Два от магазините са се оказали заключени, въпреки че малко преди това по думите на хора от махалата са работели. Затворените днес магазини ще бъдат проверени през някой от следващите дни.

Само един от проверените днес магазини се е оказал с изрядни документи. Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев уверява, че още през следващата седмица в Ново село ще стартират проверки и за незаконните къщи в квартал „Север“.

Процедурата във връзка с незаконното строителство в квартал „Партизана“ в Стамболийски е приклйчена и са подготвени предписания за доброволно събаряне на постройките. Ако не бъдат премахнати доброволно, общината ще премине към принудително събаряне.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина