Масирани проверки в Пловдивско за незаконна дървесина, провериха над 120 частни имота

Автор: Plovdiv Now 5737
Масирани проверки в Пловдивско за незаконна дървесина, провериха над 120 частни имота

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите Пловдив съвместно с органите на МВР и екипи от Сектор „Специализирани полицейски сили” Пловдив, са извършили през последните дни масирани проверки по спазване разпоредбите на Закона за горите, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

Акцията се е провела на територията на селата Йоаким Груево, Триводици и Куртово конаре в община Стамболийски, както и в калояновското село Дълго поле и Долна махала, Бегово и Христо Даново в община Карлово. Проверени са 123 частни имота. Съставени са 7 акта за установени нарушения на Закона за горите за съхранение и транспортиране на незаконно добита дървесина.

Задържани са общо 26 куб. м дърва за огрев от дъб, бук, бряст, топола и върба, както и едно полуремарке. Преписките са изпратени в Районна прокуратура.

В землището на с. Отец Паисиево, Община Калояново е констатирана незаконна сеч от неизвестен извършител в гори частна собственост. Пъновете на отсечените дървета са измерени и маркирани с червена боя. Преписката е изпратена до органите на МВР за разследване и установяване на извършителя.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина