Стамболийски с нова награда, Мараджиев стана “Лидер на промяната“

Автор: Plovdiv Now 6546
Стамболийски с нова награда, Мараджиев стана “Лидер на промяната“

Кметът на Стамболийски грабна още един приз. Той получи отличие по време на наградите "Доброволец на годината", учредени от Консултантско бюро "Напредък" 7 и ЦСРИ "Рада Киркович" - Пловдив. По време на официална церемония в Стария град Мараджиев прие наградата "Лидер на промяната". 

"Приех наградата с гордост и благодарност от името на цялата общинска администрация, защото както и преди съм казвал, тази награда не е личен приз, а признание за работата на целия ми екип, признание за работата на общинските съветници и за работата на кметовете на населените места", сподели кметът в социалните мрежи. Припомняме, че неотдавна той получи и друго отличие в категория "Паркове и екотранспорт" от конкурса "Кмет на годината". Седмица по-късно Мараджиев представи проекта за безплатен градски транспорт на тържествена церемония във Виена, където се нареди сред финалистите в надпреварата "Иновации в политиката". Въпреки че не грабна награда, проектът привлече международен интерес, след като бе представен на други граноначалници на средни общини. Така се зароди и идеята за входиране на предложение в комисиите на Европарламента чрез евродепутатите от съответните държави. Предложението е да се отвори Програма с мярка за кандидатстване за финансиране на малките и средни общини за закупуване на автобуси, които да извършват безплатен градски и междуселищен транспорт.

Връчването на наградите "Доброволец на годината" бе придружено с много изненади. Организаторите бяха подготвили подаръци на деца в неравностойно положение, които през годините са получавали подкрепа от КБН7 и ЦСРИ "Рада Киркович". Една от изненадите поднесе кметът на Стамболийски. Подаръкът бе предназначен за Иван от Триводици. Въпреки че не разкри какво се крие под красивата опаковка, Мараджиев сподели, че Иван е сред умните и талантливи деца на общината. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина