Мараджиев се нареди до Фандъкова за награда от конкурса “Кмет на годината“

Автор: Валерия Василева 4530
Мараджиев се нареди до Фандъкова за награда от конкурса “Кмет на годината“

Община Стамболийски получи поредно отличие и то броени месеци преди да стане първата, въвела безплатен градски транспорт. Наградата от конкурса Кмет на годината е именно в категория "Паркове и екотранспорт". Мараджиев бе единственият кмет от Пловдивска област, който получи отличие от конкурса. 

Припомняме, че кметът на Стамболийски поведе в първия кръг на конкурса, в категория "Кмет на годината". Той обаче изненадващо отпадна в началото на втори кръг. Според организатора на конкурса, това се дъжало на регламента за участие, според който един кмет нямало право да печели награда в две поредни години.

Общо петима градоначалници от областта продължиха напреварата във втори кръг. Сред тях бяха Павел Гуджеров, Иван Тотев, Деян Дойнов и Емил Караиванов. 

Приз в категорията "Паркове и екотранспорт" получиха също Йорданка Фандъкова и кметът на Сливница Васко Стоилков. Наградата на Стамболийки бе приета от представител на администрацията, тъй като самият Мараджиев бе възпрапятстван да отиде на церемонията. 

"Тазгодишната награда не е по-маловажна от Кмет на годината и идва точно в момента, когато проектираме ремонта и облагородяването на всички паркове на територията на общината. Наградата е признание за нашите усилия в тази посока. Тя е не само за мен, но и за цялата общинска администрация и за всички жителина общината, които са гласували по време на конкурса", написа кметът в социалните мрежи веднага след излъчването на снощната официална церемония. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина