Малките осиротели щъркелчета в Стамболийски са нахранени, другият им родител се върна в гнездото

Автор: Plovdiv Now 5038
Малките осиротели щъркелчета в Стамболийски са нахранени, другият им родител се върна в гнездото

Малките щъркелчета, които с часове обитаваха сами гнездото си в квартал "Партизана" в Стамболийски, озвучиха града с песента си. Оцелелият родител се е появил и е нахранил потомството си, предава наш читател. Припомняме, че другата птица от двойката бе жестоко убита от група роми вчера.

Според очевидци сами в гнездото са останали две малки пернати.Десетки хора, живеещи и работещи в района, станаха съпричастни към съдбата на малките. Те опитали да сезират институции и неправителствени организации, но получили отговор, че другият родител на малките е жив и се грижи за тях. 

"От 6:30 часа днес са сами в гнездото", сподели притестен очевидец. Малко след това той оповести пред медията ни, че бебетата вече имат достъп до храна. 

"Сега остава само виновните да си понесат наказанието", категоричен е читателят ни. За това настоянат и очевидци на покъртителната сцена.

„Въргаляха мъртвия щъркел и го въртяха по поляната”, разказва жена, станала свидетел на грозната сцена. Тя публикува и снимки в местна фейсбук група, които само за няколко часа събраха десетки коментари. 

От пресцентъра на МВР в Пловдив заявиха, че няма постъпил сигнал за убийството на птицата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина