Малчуганите в Ново село се върнаха в ремонтирана градина, посрещнаха ги със знамена

Автор: Plovdiv Now 5796
Малчуганите в Ново село се върнаха в ремонтирана градина, посрещнаха ги със знамена

Малчуганите в Ново село се върнаха в детската градина след карантината и след ремонта на сградата. Посрещнаха ги не само учителите и директорката, но и кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев, както и кметът на селото Иван Стойчев.

Засега няма да се прави официално откриване на новата градина, която след спечелен проект се превърна в най-красивото детско заведение в областта.

Все пак беше създаден малък празник. Децата получиха по едно българско знаме.

"Щастлив, че видях радостта в очите им, когато влизаха в красивия двор с новите детски площадки", казва Георги Мараджиев.

Персоналът на детската градина също посрещна децата с българския флаг, който бе сложен на фасадата на ремонтираната сграда. В първия ден от отварянето децата в Ново село бяха над 30.

Директорът г-жа Мария Дудова е създала необходимата организация за влизане и излизане от градината, като пътят е посочен със стрелки. Има и организация за приема на децата вътре, като на всяко се измерва температурата, а персоналът работи с маски и ръкавици.

"Родителите могат да бъдат спокойни, че в детската градина в Ново село може да се осигури дистанция дори в двора, защото е огромен и с много съоръжения за игри. Може да се каже, че всяко дете ще има своя люлка или катерушка, защото са десетки. Отделно има мини футболно игрище, детска сцена, пясъчници, беседки и масички с пейки. Пожелавам на новоселци, на техните деца и на персонала на детското заведение да ползват със здраве обновената градина!", казва още градоначалникът.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина