Майките и пенсионерите в Стамболийски - най-доволни от безплатния транспорт ВИДЕО

Автор: Деница Лещева 8924
Майките и пенсионерите в Стамболийски - най-доволни от безплатния транспорт ВИДЕО

Новите автобуси, които ще превозват безплатно пътници на територията на община Стамболийски, ще бъдат закупени до дни. Това сподели пред Plovdivnow.bg градоначалникът Георги Мараджиев. Припомняме, че услугата бе въведена в края на миналата година, въпреки че обществената поръчка за новите возила бе прекратена поради неточности в документацията. 

За да осигури безплатен превоз, общината пусна в движение наличния към момента микробус и нае друг 20-местен бус. Паралелно с това бе обявена нова обществена поръчка.

В интервюто си пред наш репортер Георги Мараджиев припомни как е била въведена услугата, която донесе на общината и международно признание. По време на церемонията по връчване на годишните награди за иновации в политиката във Виена се зароди идеята да бъде входирано предложение в Европейския парламент. Идеята е да се създаде програма за финансиране на подобен тип транспорт в малките общини на територията на Стария континент. Кметът изтъкна, че за целта е необходимо съдействие от страна на евродепутатите.

Какво още сподели градоначалникът и доволни ли са местните жители от услугата - чуйте от самите тях във ВИДЕОТО: 

Оператор: Милен Ангелов

Монтаж: Деница Лещева

Очаквайте подробности от интервюто ни с Георги Мараджиев!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина