Майките на брутално убитите Милена и Дарина се обединиха, искат справедливост за децата си

Автор: Ива Модова 10480
Майките на брутално убитите Милена и Дарина се обединиха, искат справедливост за децата си

Майката на брутално убитата Дари от приятеля й Викторио Александров, подкрепи семейството на жертвата от Куртово Конаре-  Милена в съдебното заседание. Ваня Министерска бе пристигнала тази сутрин от София и застана редом до роднините на Динова.  

Убийството на Милена стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите. Ден след убийството Рангелов бе задържан, а през 2018 година осъден на две инстанции. Той получи 14 години затвор, но ВКС отмени присъдата заради грешки, допуснати в хода на процеса.

Припомняме, че Илиян Рангелов отново се изправи пред Окръжен съд днес. Делото срещу него бе рестартиран заради грешки още на първа инстанция. Днес бе направен опит процеса да бъде стартиран, но до разглеждане на въпросите в разпоредително заседание не се стигна. Причината – адвокатът на Рангелов не се появи в залата, поради отпуск.

Семейството на Милена за пореден път се срещнаха с Илиян. Последният за миг не погледна брата и бащата на жертвата. В залата, за да окаже подкрепа към семейство Диневи бе дошла майката на Дари. Младата жена и детенцето й – Никол на 1 годинка, бяха убити от Викторио Александров - „баща“ на малката Никол!  Зверството стана на 29.10.2018г. в София .

Александров застреля Дарина в апартамента им в софийския квартал "Надежда", в който в който живеели на семейни начела, а след това с куршум в главата убил и дъщеричката си Никол.

Майката на Милена – Ангелина и Ваня се запознават покрай двата казуса, свързани с тежките престъпления. Започват комуникация и решават, че когато се обединят „ще са по-силни” и справедливостта ще възтържествува. Това споделиха близките на Динева пред наш репортер. 

“Искаме обективна и справедлива присъда, отговаряща на два отнети живота,  единият от които, на собственото му дете! Искаме процес без прилагане на съкратено съдебно следствие, и без намаляване на присъдата с 1/3!”, пише Ваня в личния си профил. Тя е създала петиция в интернет пространството за отмяна на  съкратено съдебно следствие при тежките умишлени престъпления.

Министерска е категорична, че ще се бори до край със всички средства, докато убиецът на дъщеря й внучето й не получи доживотен затвор.

Всеки ден тя отброява дните от жестокото убийство. Припомня на хората, които я познават за нейните „две момичета”.

„Хората не бива да забравят. Хората трябва да знаят. Ако случаите имат гласност има надежда за справедливост. Не искаме убитите ни деца да са част от статистиката. Искаме да покажем всички жертви, да покажем техните истории и присъдите на убийците”, сподели пред наш репортер Нина, близка на Милена.

На 10 октомври Ваня отново ще бъде в съдебната зала. Семейството на Милена също за пореден път ще се сблъскат с Рангелов. Какво ще пледира последният, предстои да разберем след по-малко от месец.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина