Майката на убития Митко и адвокатът й вече се запознаха с Европейската заповед за арест на Рангел

Автор: Plovdiv Now 14060
Майката на убития Митко и адвокатът й вече се запознаха с Европейската заповед за арест на Рангел

Автор: Наталия Грозева

Майката на убития Митко от Цалапица Атанаска Бакалова и защитата й адвокат Антоанета Николова вече са запознати с Европейската заповед за арест на сочения за убиец Рангел Бизюрев, съобщиха от прокуратурата. Наблюдаващият прокурор по делото ги е запознал в детайли, след като юристът заяви в ефир, че заповедта за арест може да бъде предоставена, ако прокурорът разреши. Ден по-късно адвокат Николова бе подала молба до държавното обвинение, за да се запознаят с нея.

Бакалова неколкократно заяви, че не получава никаква информация по случая.  „Хората с основание са разтревожени. В един изключително дълъг период от време този човек не е докаран в България. Ако има издадена Европейска заповед, считам, че 40 дни са изключително дълъг период от време, в който едно лице, което пребивава на територията на ЕС, да бъде локализирано, задържано и върнато, за да търпи наказание“, коментира още Антоанета Николова.

За съжаление бившето ръководство на Областната дирекция в лицето на директора Васил Костадинов, дадоха изпреварваща информация , че убиецът е напуснал страната, но е локализиран, което е накарало Бизюрев да избяга от адреса, на който е живеел. Сега местоположението му не е известно. 

На последния  протест пред Пловдивската прокуратура , жителите на Цалапица, водени от майката на убития Митко, се разбраха с представител на държавното обвинение, че среща на жената  с окръжния прокурор на Пловдив- Ваня Христева може да протече само по каналния ред. Тоест тя ще има право на разговор за развитието на случая  само в приемен ден за граждани.

Такъв ден има всяка първа и трета сряда от месеца от 11 до 12 часа. Следващия приемен ден обаче се пада на 6 септември, който  е официален почивен ден и така най-близката дата остава 20 септември.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина