LED осветление и спечелени проекти за над 4 000 000 лева в община Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 5871
LED осветление и спечелени проекти за над 4 000 000 лева в община Стамболийски

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев сподели за успешно спечелени проекти и подписани договори за над 4 000 000 лева. Първият, който е и от огромно значение за общината е въвеждането на модерно енергоспестяващо LED осветление. Финансирането е в размер на 1 289 424 лева от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България по процедура "Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“.

Общината от своя страна е отделила близо 400 000 лева, което означава, че до края на мандата ще бъдат вложени за LED осветление в град Стамболийски и четирите населени места близо 1 600 000 лева. Изграждането на LED осветление ще е по-силно и по-ефективно.

Осветителните тела са известни още като „умни лампи”, защото се задействат от сензори при наличие на движение на автомобили или пешеходци. При такова движение пътят се осветява максимално в определен участък, като сензорът отчита и спецификата на терена, който може да е градска част, парк, булевард, пешеходна зона или по-отдалечен район.

В момента, в който се регистрира движение от най-близкото тяло, интензивността на осветлението се усилва и се изпраща радиосигнал до следващите улични лампи, включени в електрическата верига. Когато няма движение в участъка, лампите светят по-слабо и тази икономия на ток ще даде възможност за монтиране на повече улични лампи, като ще се обхванат и местата, където в момента няма такива.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина