Куртово Конаре Фест се състезава на конкурс! Да гласуваме за това уникално събитие!

Автор: Plovdiv Now 5200
Куртово Конаре Фест се състезава на конкурс! Да гласуваме за това уникално събитие!

Фестивалът на чушката, домата, традиционните храни и занаяти в Пловдивско, известен и като Куртово Конаре Фест, който се провежда в едноименното село в община Стамболийски, се радва на голяма популярност не само в областта, не само в България, но славата му стигна чак до Брюксел.

Събитието е сред първите подобни фестивали в страната и се провежда вече 11 години в тридневен формат, като включва с кулинарни дейности и богата културна програма с участието на много чужденци.

Телевизионен екип от Брюксел даже засне Куртово Конаре фест. Лентата беше сред промоционалните материали, с които събитието се включи в европейския конкурс EURIC.

Припомняме, че в края на 2019 година Куртово Конаре Фест беше награден в Брюксел и получи званието "Посланик на иновации и развитие на местни общности". 

Конкурс за най-добрите събития от този род тече в момента в страната и е организиран от "Кулинарните фестивали на България". Състезанието е чрез онлайн гласуване на специална фейсбук страница, където е поместена анкета, чрез която всички българи могат да подкрепят своя фаворит сред фестивалите. 

Жителите да Пловдивско имат възможност да гласуват за Куртово Конаре Фест и така да помогнат на това уникално събитие да победи.

Ето и линк към конкурса и анкетата: https://www.facebook.com/kulinarnite.festivali/

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина