Курбан за здраве ще бъде раздаден в Стамболийски навръх Петровден

Автор: Plovdiv Now 8588
Курбан за здраве ще бъде раздаден в Стамболийски навръх Петровден

Курбан за здраве ще бъде раздаден в Стамболийски навръх Петровден, съобщи кметът Георги Мараджиев. Той обясни, че идеята е да се измоли милост от висшите сили да не пращат болести и зло и да бъдат милостиви, хората да живеят в мир и разбирателство и да не ги сполетяват бедствия и премеждия. И покани всички жители на общината.

 „Заради тези пожелания и защото на светли християнски празници те се сбъдват, сме избрали именно Петровден. Курбани ще има в Стамболийски и във всяко едно от населените места, като раздаването ще е на обяд от 12 часа”, посочи Мараджиев.

Инициативата е на всички общински служители, БКС и Социалния патронаж.

„За града общинската администрация събра пари – всеки един служител дари лични средства, и ще закупи една овца и продуктите за курбана, хляб, както и кутии с капаци, в които ще се раздава. Аз ще даря още две овце, за да бъдат приготвени достатъчно порции за повече хора”, допълни кметът.

Курбанът в Стамболийски ще бъде пред Детския център. Кметовете Наум Нихтянов на Йоаким Груево, Иван Пиринов на Куртово Конаре, Иван Стойчев на Ново село и Симеон Димитров на Триводици ще дарят по една овца за курбаните в четирите села.

снимка: Архив

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина