Куче нахапа мъж в Стамболийски, вместо помощ се озова в ареста

Автор: Ива Модова 5283
Куче нахапа мъж в Стамболийски, вместо помощ се озова в ареста

Мъж преспа в ареста и получи акт за дребно хулиганство след скандал в центъра за спешна помощ в Стамболийски. Причината за ескалацията на напрежение е било отказа на медиците да приемат за лечение мъжа.

Неприятната случка се разиграла в началото на седмицата. Жител на Стамболийски се прибирал към дома си след работа в тъмните часове на деня. На една от улиците към него се спуснало куче и го захапало за крака. Отскубвайки се от захапката, пострадалият побягнал към дома си. Там помолил близък приятел да го закара до местния център за спешна помощ.

Пред лекарите раненият мъж разказал какво се е случило. Бил прегледан, но тъй като нямал нужда от неотложна манипулация, дежурните екипи го посъветвали да си закупи инжекционен разтвор против „тетанус“, тъй като в центъра не разполагали с такъв, след което на сутринта да се яви, за да му бъде поставeн. Първоначално потърпевшият се съгласил и си тръгнал, но не след дълго отново се върнал.

Започнал да удря по вратата и да крещи, тъй като по думите му не са му оказали помощ.

„Ако бях циганин,  щяхте да ме обслужите“ , повтарял на висок тон жителят на Стамболийски. Притеснени от евентуално нападение, медицинските работници натиснали паник бутона и за минути на място пристигнал екип на полицията.

Буйстващият бил арестуван и отведен в районното. Там изкарал 24 часа и отведен в съда. Магистратите го наказаха с административно наказание глоба. Тъй като той е без криминални прояви, работещ и с добри характеристични данни, съдът прие, че деянието е с ниска степен на опасност. Затова отредели паричната санкция спрямо мъжа да бъде в минимален размер, а именно 100 лева.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина