Красив часовник украси читалището в Куртово Конаре, ремонтират центъра, фестивалът наближава

Автор: Plovdiv Now 5228
Красив часовник украси читалището в Куртово Конаре, ремонтират центъра, фестивалът наближава

Приключи ремонтът на покрива на читалището в Куртово Конаре, а днес там е монтиран и красив часовник, съобщи кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

Часовникът е на купола на покрива, където всички керемиди от източната страна са сменени с нови. Подменени са и старите греди и дъски. Претърсен е и покривът административната част, като са ползвани здравите керемиди за подмяна.

На 11, 12 и 13 септември тук ще се проведе традиционният фестивал Куртово Конаре Фест, който отдавна се е превърнал в реклама на община Стамболийски не само в България, но и в чужбина.

"Знаете, че съм обещал, че докато съм кмет ще подпомагаме финансово фестивала. Така ще бъде и тази година. Част от събитията, които са подготвили организаторите, вече са оповестени във ФБ и звучат интересно. Надявям се, въпреки епидемичната обстановка, хората да се забавляват и да харесат програмата. Знаете, че в момента извършваме ремонт на централната част на Куртово Конаре – парка и площадното пространство пред читалището и кметството като част от големия общински проект за облагородяването на всички паркове на територията на общината. До десетина дни и тук работата ще приключи, така че ще може да посрещнем гостите на фестивала, като им покажем и новите си придобивки", събощи още кметът Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина