Кметът на Стамболийски: Купил съм имотите си с лични средства, работил съм 30 години

Автор: Деница Лещева 13011
Кметът на Стамболийски: Купил съм имотите си с лични средства, работил съм 30 години

„Имоти, които се тиражират, са закупени с лични средства, за които съм работил 30 години. Преди да стана кмет, фирмата бе моят живот, и животът на моето семейство. Подавам оставка като областен координатор на ГЕРБ, защото не искам да се спекулира с името на партията. Оставката е политическо решение и е изцяло мое”, заяви кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев на пресконференция в централата на ГЕРБ, след като подаде оставка. Тя дойде, след репортаж на БТВ тази сутрин, която разкрива имотното благосъстояние на кмета.

Той заяви, че всички апартаменти фигурират в данъчната му декларация от 2015-а година, без последния, който е закупен през 2019-a и предстои да бъде вписан. Той каза, че има четири апартамента, а не 9. 

„Декларирал съм средствата, които съм имал, когато встъпих в длъжност. Виждат се в декларацията - 665 000 лева, а съпругата ми е разполагала с 45 000 лева. Другото, което искам да кажа е: цитирани сме аз и съпругата ми, че сме продали имот за 2 200 000 лева. Да това става ясно от декларацията ми за 2016 година.. Този имот е цялата фабрика и това не са 6 декара земя в землището на Цалапица, в декларацията точно и ясно е описано – това е парцел, офис и производствена база. Това е граденото от мен в продължение на 20 години. И тъй като тази собственост е на мое име и на съпругата ми, беше продадена на фирмата, която управлява синът ни и парите не са дадени от Рангел Мараджиев, а са дадени от фирмата, която той добре управлява”, каза Мараджиев.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина