Кметът на Стамболийски: Интеграция се постига с образование и работа ВИДЕО

Автор: Деница Лещева 5274
Кметът на Стамболийски: Интеграция се постига с образование и работа ВИДЕО

Единствените проблеми, касаещи интеграцията на ромите, са свързани с трудовата заетост и образованието. Това заяви кметът на Стамболийски Георги Мараджиев пред наш репортер. Според него първите стъпки за разрешаването им трябва да бъдат предприети не на общинско, а на държавно ниво. 

Припомняме, че местни жители посочиха шума от ромските махали като един от проблемите на община Стамболийски в проучване, проведено от Plovdivnow.bg. По-рано тази година самият Мараджиев сподели разочарованието си, след като подаде граждански сигнал за силна музика, идваща от етническата махала в квартал "Полатово". Към този момент обаче са предприети необходимите мерки за предотвратяване на подобни проблеми, обясни кметът.

Музиката от ромските махали вече не е толкова силна. Предприехме навременни мерки със закупуването на шумомер. Общината предостъпи и автомобил на РУ- Стамболийски с една единствена цел - опазване на реда и спокойствието на гражданите. Органите на реда полагат всички усилия това да се случва,категоричен е той. 

Трудовата заетост също е сред факторите, предопределящи мирното съжителство на българи и роми в общината, смята градоначалникът. В момента над 100 представители на малцинството са назначени на работа в Общинска фирма БКС. 

Постига ли се интеграция със социални помощи, ще спечелят ли общините от узаконяване на "търпимите" постройки и печелят ли се избори на гърба на малцинствата - вижте кометара на Георги Мараджиев във ВИДЕОТО на Милен Ангелов:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина