Стамболийски одобрен за сумата от 482 898 лева за нов физкултурен салон

Автор: Plovdiv Now 4908
Стамболийски одобрен за сумата от 482 898 лева за нов физкултурен салон

Гимназията "Отец Паисий" в град Стамболийски ще се сдобие съвсем скоро с мечтания физкултурен, защото общината е одобрена за сумата от 482 898 лева. 

Припомняме, че община Стамболийски кандидатства за финансиране общината към Държавен фонд „Земеделие” и понастоящем, освен че е получила удобрение, е налице и сключен договор с фонда. Следващата стъпка е избор на изпълнител, който ще реализира проекта за модерна многофункционална спортна зала за четири вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол и тенис на корт.

Залата ще бъде многофункционална и ще бъде подходяща и за провеждането на различни културни събития. Салонът ще е с топла връзка със сградата на гимназията, ще има климатизация и аспирация, LED осветление, санитарни възли и съблекални. Какапацитет на салона е 72 деца.

С изграждането на физкултурния салон ще се преустанови извеждането на децата за часовете по физкултура извън гимназията, пресичането на улицата и редица други неудобства, които учениците са принудени да търпят заради липсата на салон.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина