Строги мерки за автобусите в Стамболийски: Камери ще следят и шофьорите, и пътниците

Автор: Plovdiv Now 6700
Строги мерки за автобусите в Стамболийски: Камери ще следят и шофьорите, и пътниците

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е решил да вземе кардинални мерки за общинските автобуси. Ето какви са плановете на градоначалника, които той сподели със съгражданите си в социалните мрежи:

“Ще сложим камери, така наречените авторегистратори, в автобусите и по този начин ще следим шофьорите, тяхното отношение към пътниците, качват ли чакащите по спирките, а също така и пазят ли се автобусите от пътниците, има ли деца, които чоплят семки вътре, късат ли се седалките обиждат ли шофьорите! По този начин всеки случай може да се разглежда бързо и на виновните да се налагат глоби и да бъдат санкционирани", убеден е кметът.

Шофьорите вече са предупредени за мерките и в случай, че пропуснат да качат дете или възрастен от дадена спирка,  ще им бъде наложено дисциплинарно наказание. О друга страна, отговорност на родителите е да обяснят на децата как да се държат на обществени места, каквито са автобусите, да пазят не само своите, но и колективните придобивки и не на последно място - децата трябва да знаят, че има камерите, които следят за реда.

Предвижда се камерите да бъдат по две в автобус. Едната ще заснема вътре шофьора и пътниците, а другата - спирките и чакащите. Забранена е консумацията на храна и напитки в превозните средства. Кметът приканва и да се следят стриктно разписанията.

Георги Мараджиев не пропуска да отбележи и, че ежедневно шофьорите правят много жестове към пътуващите, като спират и на необозначени като спирки места, за да могат да се качат и слязат хората, където им е удобно.

Припомняме, че новите автобуси в Стамболийски започнаха да превозват пътници още през месец март 2019 година. Двата автобуса заместиха микробуса, който до момента обслужваше пътниците безплатно на територията на общината. Те са с климатици и рампи за инвалиди. Освен в градската част на Стамболийски, рейсовете пътуват и до четирите села според ежедневен график.  Пътническият микробус пък превозва хора с увреждания до Пловдив, а често и други жители, за да се разходят из забележителностите под тепетата.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина