Камион разтоварва строителни отпадъци до река Въча край Стамболийски

Автор: Парашкева Иванова 15734
Камион разтоварва строителни отпадъци до река Въча край Стамболийски

Репортажите от задръстените с отпадъци реки и язовири разгневиха стотици българи. Претенциите ни за европейски стандарти / и заплати/ по никакъв начин не кореспондират с картините от сметищата, които се образуваха в стеснените участъци на реките или до язовирните стени. Отпадъци, които не са изхвърлени нито от държавата, нито от парламента, нито от някое министерство. Отпадъци, изхвърлени от нас самите. 

Затова и гледката на камион, който разтоварва строителни отпадъци  на незаконно сметище по поречието на река Въча в района на Йоаким Груево, с право е разгневило читател на TrafficNews. 

Той станал свидетел на самото разтоварване и успял да заснеме видеоклип от автомобила си. Въпросното незаконно сметище се намира в близост до кариерата, взета на концесия от "Пътинженеринг" и очевидно се ползва доста активно. 

Според нашия читател на каросерията на камиона е имало бранд на строителна фирма "Драгиев и Ко". Наш репортер се свърза със собственика на компанията, който заяви, че в момента строителната фирма има много малък обем дейности и почти никъде не извършва изкопни дейности. "От видеото няма как да бъда на 100 % убеден, че камионът не е наш, но дори и да е наш това нарушение със сигурност не станало със знанието на ръководството"  коментира Цанко Драгиев. Той заяви, че ще направи обстойна проверка.

 

За съжаление замърсяването на реките далеч не е изолиран случай. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина