Камери следят за реда в безплатните автобуси на Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 9603
Камери следят за реда в безплатните автобуси на Стамболийски

Монтирани са вече камери в автобусите от безплатния обществен транспорт в Стамболийски. Мярката е с цел по-качествено и безопасно обслужване на пътниците.

"Граждани сигнализираха, че искат да имат сигурност и спокойствие по време на пътуването и смятам, че с камерите това вече е факт. Лично проверих как работи видеонаблюдението в автобусите, всички можете да видите и на снимките, че камерите работят перфектно", обяснява кметът Георги Мараджиев.

Камерите са със звук, чрез тях се вижда и дали са пазят седалките от посегателства на вандали.

"Така че, освен че си свършихме работата по общинския проект за безплатния транспорт, с който стигнахме и до Виена и станахме известни в цяла Европа (тук отварям скоба, защото преди месец и Люксембург обявиха безплатен обществен транспорт като нас), продължаваме да работим за по-качественото обслужване на гражданите", доволен е кметът.

Припомняме, че шофьорите бяха са предупредени за мерките и в случай, че пропуснат да качат дете или възрастен от дадена спирка,  ще им бъде наложено дисциплинарно наказание. От друга страна, отговорност на родителите е да обяснят на децата как да се държат на обществени места, каквито са автобусите, да пазят не само своите, но и колективните придобивки и не на последно място - децата трябва да знаят, че има камерите, които следят за реда.

Камерите са по две в автобус. Едната ще заснема вътре шофьора и пътниците, а другата - спирките и чакащите. Забранена е консумацията на храна и напитки в превозните средства. Кметът приканва и да се следят стриктно разписанията.

Георги Мараджиев не пропуска да отбележи и, че ежедневно шофьорите правят много жестове към пътуващите, като спират и на необозначени като спирки места, за да могат да се качат и слязат хората, където им е удобно.

Припомняме, че новите автобуси в Стамболийски започнаха да превозват пътници още през месец март 2019 година. Двата автобуса заместиха микробуса, който до момента обслужваше пътниците безплатно на територията на общината. Те са с климатици и рампи за инвалиди. Освен в градската част на Стамболийски, рейсовете пътуват и до четирите села според ежедневен график.  Пътническият микробус пък превозва хора с увреждания до Пловдив, а често и други жители, за да се разходят из забележителностите под тепетата.

Снимки: Община Стамболийски

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина