Какво предстои да се прави в Стамболийски и какви средства ще се инвестират

Автор: Plovdiv Now 4807
Какво предстои да се прави в Стамболийски и какви средства ще се инвестират

Ново обръщение към своите съграждани направи кметът на община Стамболийски - Георги Мараджиев. Той посочва какво предстои да се прави в града и какви средства ще се инвестират. Ето какво написа градоначалникът на официалната си фейсбук страница: 

Започваме седмицата в зелено! В тази зелена папка има всичко не за една година, а за още поне 10 години успешно развитие на цялата община! Обещах три неща: Зеленина, Чистота, Светлина! Изпълних ги! До края на мандата слоганът „Нека бъде светлина!“ ще е вече остарял. Защо?
 
Осигурихме за град Стамболийски 550 000 лева за LED осветление! Очаквам да спечелим проект за LED осветление от Норвежкия фонд. Ако спечелим проект, осигурените средства ще пренасочим за инфраструктура! Всички детски градини, ОБЦРД и ЦНСТ ще минат на смесено отопление с водород. Така ще имаме икономии с 40% на сметките за отопление – инвестираме 840 000 лева във водородни инсталации. 210 000 лева за ремонт на сградата на бившето фото, до екопарка. Ще я превърнем в работилници за децата, за да се докоснат до различни занаяти. Тук също играем по проект и чакам одобрение. При спечелен проект сумата ще бъде пренасочена за инфраструктура.
 
Направихме ремонт на читалището, но вътре е необходим основен ремонт на салона със смяна на столовете и ремонт на всички помещения, фоайета и библиотеката. Нещо, което не е правено от много, много години. Ние ще го направим, като осигурим 1 100 000 лева! В Стамболийски имаме три центъра. Отделяме 200 000 лева за проектиране на центъра пред Общината и цялата зона от читалището до подлеза да стане пешеходна.
 
Имаме център с паметника на Левски. Там ще проектираме също пешеходна зона с водни атракции от Универмага до магазина на братя Неделеви, като този център ще придобие съвсем нова визия. 230 000 лева са осигурени за така очакваното голф игрище в парка до лятното кино. 100 000 лева отделяме за изграждане на две обществени тоалетни (всяка с по три помещения - общо шест, ще имаме две мъжки, две дамски тоалетни и две за инвалиди) и прекарването на вода и канализация за тях. Градът се нуждае от паркоместа, нови тротоари, асфалтиране, ремонти – 600 000 лева.
 
Изграждаме и компостираща инсталация, за която ще самофинансираме проекта с 300 000 лева. Още над 1 500 000 лева собствени приходи ще бъдат разпределени в строителни обекти по селата и града! Започваме оформяне на алеите и в гробищния парк. Близо 5 000 000 лева ще инвестираме в град Стамболийски. Близо 5 000 000 лева влизат и по селата. С 10 000 000 лева чрез различни финансови инструменти определяме нашия план за устойчивост и развитие на община Стамболийски! Към тези средства, като добавим и европейски и други проекти, решаваме бъдещето на общината! Близо 10 000 000 лева! До края на този мандат!
 
Изключително необходими за развитие на цялата община не само сега и за момента, а и за много години напред! И най-важното: Успеем ли да изградим фотоволтаичния парк със завода за водород, да създадем наша водородна долина, ще оставим на поколения след нас една енергийно независима община! Но нека да оставя като изненади и други неща в папката. Те са за следващия мандат!
И накрая се обръщам към всички мои съграждани. Доверието е като душата - не се завръща, ако напусне тялото! Доверието Вие ми го дадохте и то е вече седем години вътре във Вас, за което благодаря!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина