Изграждат модерен детски център в Стамболийски

Автор: Валерия Василева 8483
Изграждат модерен детски център в Стамболийски

Стамболийски спечели социален проект за изграждане на модерен детски център в помещенията в приземния етаж на НЧ „Н. Й. Вапцаров”  на стойност 355 393,78 лева. Центърът ще е общински и ще се ползва безплатно от родителите. Ще е подходящ за деца от 3 до 12 години. Освен че ще получават грижи, малчуганите ще могат да се занимават и с различни творчески дейности като рисуване, оцветяване, изработване на различни предмети. Ще има възможност и за провеждане на детски рождени дни и празници. 

"Освен че ще се изгради център за забавление на най-малките жители на общината, ще се открият нови работни места, като целевите групи са безработни младежи до 29 години, безработни лица над 54 години, продължително безработни и майки на деца до 5-годишна възраст", съобщи кметът Георги Мараджиев. Той посочи, че по проекта ще бъдат наети 32 човика - аниматори, рецепционисти, хигиенисти и работници по охраната и поддръжката. 

"Всички наети лица в продължение на 12 месеца ще получават заплатите си от проекта и общината няма да плаща за това", побясни Мараджиев. Съвсем скоро всички заинтересувани ще получат и информация за начините, по които ще се кандидатства за работата. 

Проектът ще бъде финансиран от Министерството на труда и социалната политика по програма „Развитие на човешките ресурси”. "Предстои да подпишем договора и ще пристъпим към реализацията му. Искам да благодаря на екипа, който подготви проекта, и на зам.-кмета Мария Вълканова, която координира дейностите по него", допълни градоначалникът. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина