Издирват с европейска заповед 30-годишен за убийството на Димитър от Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 15580
Издирват с европейска заповед 30-годишен за убийството на Димитър от Стамболийски

Автор: Наталия Грозева

Окръжна прокуратура - Пловдив е привлякла задочно като обвиняем за убийство 30-годишен мъж с инициали Р.И.Б. за извършеното убийство на 24-годишния Димитър Малинов. Младежът е бил пребит до смърт на 20-ти юли около 22 часа.

Издадена е Европейска заповед за арест на лицето, изпратена до компетентните власти, изтъкна наблюдаващият прокурор Бойка Лулчева. Тя не уточни какви са данните на прокуратурата за месторазположението на убиеца, но според неофициална информация той е заминал за Германия. Заминал е на 24 юли, напуснал страната от летище София с билет, предварително платен. Това стана ясно на съвместен брифинг, в който взеха участие окръжен прокурор на Пловдив Ваня Христева -, Васил Костадинов- директор на ОД МВР Пловдив и наблюдаващият прокурор Бойка Лулчева.

„Лицето се издирва и трябва да бъде задържано на територията на страната и върнат в България“, посочи още прокурор Лулчева, цитирана от trafficnews.bg.

Доказателствата сочат, че извършителят и жертвата са се познавали от няколко години, но от прокуратурата отказаха да посочат конкретния мотив за жестокото престъпление. Между тях обаче е имало финансови проблеми, посочи наблюдаващият прокурор. 

"Никой не е дължал пари на другия обаче", уточни тя. 

Тялото на Димитър е намерено на около 1 километър от мястото, където последно е видян. Бил е заровен, потвърди директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов.

Убийството на Димитър е квалифицирано като такова, извършено с особена жестокост, а наказанието, което законът предвижда за такова престъпление е от 15-20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В качеството на свидетели по случая са разпитани 13 лица, извършени са множество огледи, както и претърсвания и изземвания на няколко адреса, назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза.

Обвиняемият няма скорошни криминални прояви. По думите на прокуратурата в досието му има провинения от преди много години, които нямат общо със случая. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина