Избран е изпълнител за новия физкултурен салон в Стамболийски, строежът почва до месец-два

Автор: Plovdiv Now 4904
Избран е изпълнител за новия физкултурен салон в Стамболийски, строежът почва до месец-два

Избран е изпълнител за проекта на физкултурния салон към гимназията в Стамболийски.

"Беше труден и дълъг процес, но съм удовлетворен от това, че продължаваме да печелим европроекти. Инерцията не е загубена и работим с такъв ентусиазъм, сякаш е първият ми работен ден", написа в социалните мрежи кметът Георги Мараджиев.

Следващата стъпка е съгласуване на процедурата с финансиращия фонд, както и отпускане на аванс. При бързо преминаване през тези два етапа строителството ще започне до два месеца. Физкултурният салон ще бъде с топла връзка за учениците. Така няма повече да се налага децата да изминават през зимата 300 метра навън, за да стигнат до мястото за физическо възпитание - спортната зала.

Проектът предвижда във физкултурния салон да има всичко необходимо – бани, тоалетни и съблекални. Осветлението ще е с LED лампи. Баните ще са с всмукателна система с канално центробежни вентилатори, а бойлерът ще е със слънчев колектор и соларна група. Сградата ще бъде газифицирана. Таваните ще са тип "окачени", а подовете - с ламиниран паркет и специални балатуми за игрално поле и ПВЦ настилка. Отоплението и охлаждането ще е с вентилаторни колектори от последно поколение. Климатизация и вентилация ще има във всички помещения.

"Салонът ще е едно уникално съоръжение с всичко необходимо за провеждане на учебните часове по спорт. Нашите деца го заслужават!", убеден е кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина