Има ли съучастници Рангел от Стамболийски, сочен за убиец на Димитър?

Автор: Plovdiv Now 23256
Има ли съучастници Рангел от Стамболийски, сочен за убиец на Димитър?

Вълна от коментари заля социалните мрежи относно случая с жестокото убийство на 24-годиния Димитър Малинов от Цалапица. Из писанията във Фейсбук и по данни на жители на селото и близки на момчето, 30-годишният Рангел Бизюрев, който е сочен за извършител на престиплението, не е действал сам. Във версията, която те излагат се твърди, че освен Рангел има замесени още двама младежи, които са близнаци от същото село, както и техният баща. Твърди се, че двамата преди дни са напусали селото и са се отправили към Черноморието. Някои дори смятат, че не е възможно човек да извърши такова по вид престъпление и да зарови труп, без помощта на някого.

По-рано днес на брифинг за медиите от прокуратурата заявиха, че в качеството на свидетели по случая са разпитани 13 лица, извършени са множество огледи, както и претърсвания и изземвания на няколко адреса. Полицията и държавното обвинение обаче не потвърдиха на този етап от разследването за съучастие с други двама. Така версията към този момент остава с много въпросителни.

В селото се коментира, че двамата братя са газили с автомобил тялото на Малинов, а след извършените обиските на адреси са намерени и иззети големи количества наркотични вещества. 

В коментарите се говори за вероятен протест, който да бъде проведен пред Съдебната палата в Пловдив, за да представят искания за възможно най-тежка присъда спрямо извършителя.

От снимки във Фейсбук профила на бащата на Рангел - Иван Бизюрев, става ясно, че същия пребивава в Германия и синът му често го посещава. По думите на жителите от Цалапица Бизюрев вероятно се е скрил при баща си. Към момента е издадена Европейска заповед за ареста му, която е изпратена до компетентните власти в Германия. Според  информация на полицията той е напуснал България на 24 юли, от летище София с предварително платен билет. По думите на прокуратурата в досието му има провинения от преди много години, които нямат общо със случая. 

Както съобщихме по-рано, младежът е бил пребит до смърт на 20 юли около 22 часа, а след това е заровен на 1км от Цалапица. Доказателствата сочат, че извършителят и жертвата са се познавали от няколко години, като между тях е имало финансови проблеми. Убийството на Димитър е квалифицирано като такова, извършено с особена жестокост, а наказанието, което законът предвижда за такова престъпление, е от 15-20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

TrafficNews и PlovdivNow изказва искрени съболезнования към семейството на загиналото момче! 

Рангел Бизюрев и баща му в Германия

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина