И Стамболийски се преклони пред паметта на Апостола

Автор: Plovdiv Now 5263
И Стамболийски се преклони пред паметта на Апостола

По повод 149-та годишнина от обесването на Васил Левски паметникът на Апостола в Стамболийски за поредна година е отрупан с цветя, а десетки жители на общината се поклониха на място на площада пред монумента.

„Духът на Васил Левски е жив и днес! Винаги съм вярвал, че всеки един от нас носи частица от сърцето на Апостола в своето сърце и във вените на всеки един от нас тече по капка кръв от неговата кръв! С тези думи искам да изкажа преклонението си пред Левски“, каза кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев. Той изрази и гордостта си като градоначалник, че именно децата от общината са били първите, които са се поклонили пред Апостола.

Вчера и днес ученици от училищата, както и най-малките жители – децата от детските градини, не спират да носят цветя пред паметника. Венци вчера поднесоха и служителите от общинска администрация.

Днес пред паметника изразиха своят почит и общинските съветници от ПП ГЕРБ. Те също поднесоха венец. Граждани от цялата община не спират и в момента да носят цветя на паметника на Дякона.

Източник: stamboliyski.tv

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина