Хванаха куп пияни шофьори в Пловдив, Асеновградско и край Стамболийски, единият с над 3 промила

Автор: Plovdiv Now 5073
Хванаха куп пияни шофьори в Пловдив, Асеновградско и край Стамболийски, единият с над 3 промила

Осем водачи попаднаха в полицейския арест през последните три денонощия, съобщиха от пресцентъра на МВР. По време на осъществения пътен контрол петима от нарушителите са били засечени в Пловдив, а останалите трима – в близки населени места. Проверките са извършени от екипи на сектор „Пътна полиция“, Първо и Шесто районни управления и колегите им от Асеновград, Стамболийски и Труд.

Мъртво пиян шофьор е заловен от пътни полицаи на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в областния град. При изпробването му с дрегер е отчетен резултат над 3 промила. Мъжът отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, а също и да даде кръв за химически анализ. С полицейска заповед е задържан за едно денонощие в рамките на започнато бързо производство.

Подобни полицейски действия последвали и спрямо други петима мъже, седнали зад волана под въздействие на  спиртни напитки над допустимите стойности. Те са установени на бул. „Васил Априлов“, бул. „Санкт Петербург“, ул. „Скопие“ и в квартал „Столипиново“, както и в село Боянци.

Междувременно в Манолско Конаре униформени засекли неправоспособен водач на електрически скутер, чиято алкохолна проба също била положителна – над 2,5 промила. С отнето свидетелство за правоуправление след наложено административно наказание бил и шофьор на автомобил, проверен от служителите на реда в Перущица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина