Не се спазва изолацията в Стамболийски, кметът взе спешни безкомпромисни мерки

Автор: Plovdiv Now 25093
Не се спазва изолацията в Стамболийски, кметът взе спешни безкомпромисни мерки

Проверка през изминалия уикенд на обществени пространства в Стамболийски е установила, че хората не спазват ограничителните мерки, наложени заради разпространението на коронавируса, и демонстрират спокойствие и безотговорност, с което застрашават живот и здравето не само на себе си, но и на своите близки.

Кметът на общината Георги Мараджиев публикува сериозен пост във фейсбук профила си, с което изразява притеснението си, разочарованието си, както и убедеността, че без строги мерки и глоби плоложението няма да се оправи.

Ето какво гласи публикацията, без редакторска намеса:

Направихме проверка в събота и неделя дали се спазват мерките да се ограничат разходките на открито и да няма струпване на хора в парковете и съм крайно разочарован от това, което видях! По парковете почти навсякъде имаше възрастни хора, имаше и деца по площадките. Сега вече съм убеден, че без строги мерки и глоби, ще продължи това струпване на хора навън.

За целта пускам нова заповед за още по-сериозни мерки по време на извънредното положение, в което се намираме. Служебният бус също ще се използва в създалата се ситуация за борба с коронавируса. Той ще бъде оборудван с озвучаване и лично ще пътувам с него и ще призовавам хората, които са навън, да не излизат безцелно от домовете си.

Всяка една точка от заповедта, която можете да видите и на една от снимките към поста, ще държа стриктно да бъде спазвана, защото е важно да се опазим, а ако нехаем за нашето здраве, длъжни сме да опазим здравето на другите. Ако до няколко дни не видя резултат от тази моя заповед и ако отново има по парковете хора без гражданско съзнание, ще бъда принуден за въведа вечерен час и да сложа под карантина не само ромските махали, а и цялата община.

С риск да не се харесам на много хора, дори с риск да не спечеля следващия кметски мандат, ще бъда безкомпромисен и ще прилагам Закона с цялата му тежест без да се съобразявам с близки, приятели, избиратели от различни етноси или партийна принадлежност.

ДА ОСТАНЕМ ВКЪЩИ, ДА СПАСИМ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ! С тези думи за пореден път се обръщам към всички жители на общината. Обръщам се и към хората от бизнеса на територията на нашата община да разяснят мерките във фирмите си, като по този начин ще поемат отговорност за здравето на служителите си и на техните семейства. Структурите на СОТ и Полицията също активно участват в прилагане на мерките в борбата със заразата, като тук искам да припомня на гражданите, че РУ Стамболийски са много натоварени, защото не обслужват само нашата община. Затова толкова много апелирам към самосъзнанието на хората. Ако липсва такова, пак казвам, ще съм безкомпромисен!

АЗ ЗНАМ, ЧЕ МЕРКИТЕ, КОИТО ВЗЕМАМ, С НИЩО НЯМА ДА ДОПРИНЕСАТ ЗА ПОЛИТИЧЕСКОТО МИ БЪДЕЩЕ, НО СЛЕД КАТО ВЕЧЕ И НА ТЕРИТОРИЯТА НА ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ ИМА БОЛНИ ОТ КОРОНАВИРУС, ЗА МЕН В МОМЕНТА НАЙ-ВАЖНОТО Е ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА ОТ ОБЩИНАТА.
С ТАЗИ ЦЕЛ СПИРАМЕ И РАБОТАТА НА БОЛНИЦАТА, ЗА ДА НЕ СТАНЕ ТАКА, ЧЕ ХОРА ОТ ДРУГИ ОБЩИНИ ДА НИ ДОНЕСАТ ВИРУСА. ИМА ПАЦИЕНТИ НА БОЛНИЦАТА, НО ЗА ТЯХ ВЕЧЕ СМЕ СЕ ПОГРИЖИЛИ И ТЕ СА НАСОЧЕНИ КЪМ ДРУГИ ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ В ПЛОВДИВ.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина