Хора с увреждания от Стамболийски пристигат в Европейската столица на културата с безплатен превоз ВИДЕО

Автор: Plovdiv Now 5495
Хора с увреждания от Стамболийски пристигат в Европейската столица на културата с безплатен превоз ВИДЕО

Хора с увреждания от град Стамболийски ще могат да се възползват от безплатен превоз до града на тепетата. Записванено за първия по рода си тур с общински транспорт вече стартира. Специално пригоденият за целта бус ще пътува веднъж седмично до Европейската столица на културата.

Припомняме, че превозът ще бъде с предварително записване в деловодството на Общината или на телефон 0339 62493, а потребителите ще трябва да пътуват в присъствието на придружител. Бусът е оборудван с модерна рампа за инвалиди и климатик и бе закупен преди време със средства, осигурени по социален проект. Целта е максимален брой хора да се докоснат до атракциите на Пловдив през 2019 година.  

Екскурзиантите ще могат сами да заявят коя дестинация искат да посетят. Независимо това е Цар Симеоновата градина, Старият град, квартал "Капана", Панаирът, Гребната база или друго място, шофьорът ще има ангажимент да ги изчака да приключат с обиколката си на предварително уговорено с тях място, преди да ги върне обратно в Стамболийски.  Превозът ще бъде наличен през цялото лято.

Превозът бе представен пред жителите на общината в началото на месеца, когато в града пристигната и двата чисто нови автобуса. Те осъществяват безплатни превози по градската и междуселищните линии на територията на общината по ежедневен график. 

Повече за новите социални услуги, вижте във ВИДЕОТО:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина