Готов е проектът на Лятното кино в Стамболийски, 3Д визуализация показва как ще изглежда

Автор: Plovdiv Now 17833
Готов е проектът на Лятното кино в Стамболийски, 3Д визуализация показва как ще изглежда

Готов е проектът за ремонта на Лятното кино в Стамболийски. С 3D визуализация проектантите показват как ще изглежда то след обновяването.

Припомняме, че Общината успя да придобие имота, като целта бе една - той отново да стане Лятно кино. Кметът Георги Мараджиев уверява, че още през следващите дни ще бъде подготвена обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонта и до следващото лято жителите и гостите на града ще се радват на още една нова придобивка - кино на открито в Стамболийски, такова, каквото хората го помнят от времето преди да бъде оставено да се руши повече от 20 години. 

Ще бъде обновено гишето за билети. Ще бъдат направени и две съблекални за артистите, когато сцената се ползва за концерт или представления. Генерален ремонт ще претърпи и самата сцена, като ще бъде сложена нова настилка, подходяща и за танцови спектакли. Входът и изходът на киното ще се запазят.

Фасадата на киното също ще бъде обновена, а местата за публиката ще са с нови модерни седалки, както е във всички съвременни летни театри. Ще има обособени специални места за прожекторите, както и за два пулта за озвучаване и осветление. Сградата ще се сдобие с нов и модерен санитарен възел.

Припомняме, че лятното кино в Стамболийски официално стана отново общинска собственост през октомври миналата година. Администрацията закупи имота от предишния собственик, който наддавал за него на търг. Дотам се стигнало, след като дългогодишният стопанин на сградата затънал в дългове, а имуществото му било разпродадено от ЧСИ.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина