Главният секретар: Надявам се в близките дни и седмици да открием убиеца на Митко

Автор: Plovdiv Now 3458
Главният секретар: Надявам се в близките дни и седмици да открием убиеца на Митко

"Правим всичко възможно да открием убиеца на Димитър Малинов от Цалапица и се надявам съвсем скоро да го заловим. В близките дни, седмици ще имаме положителен резултат“. Това каза  главният секретар на МВР Живко Коцев, пред БТВ.

„Разбирам болката и страданието на близките. Срещал съм се с тях и съм поел ангажимент, че ще се проведе обективно и всестранно разследване. Непосредствено след деянието оценихме, че има редица пропуски в полицейските действия и разследването и възложихме със заповед на министъра дисциплинарни проверки – как са действали колегите от районното в Стамболийски и ОДМВР-Пловдив“, допълни Коцев.

След убийството резултатите от проверката на МВР установиха съществени пропуски и нарушения в действията от страна на полицейските органи.

Дисциплинарно уволнени бяха бившият директор на ОДМВР-Пловдив - старши комисар Васил Костадинови и началникът на районното управление в Стамболийски - главен инспектор Ангел Керпиев. Временно отстранен от длъжност е и инспектор Дамян Капов.

24-годишният Димитър Малинов от Цалапица изчезна на 20 юли. Седмица по-късно беше съобщено, че е бил убит и тялото му е намерено заровено под строителни отпадъци край селото. Установен като извършител е Рангел Бизюрев от Цалапица.

Във връзка с престъплението бяха задържани двама близнаци от Цалапица. Борислав и Валентин Динкови са в ареста с обвинение за помагачество на Рангел Бизюрев.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина