Гласувайте! Читалището в Куртово Конаре участва в нов онлайн конкурс

Автор: Plovdiv Now 17881
Гласувайте! Читалището в Куртово Конаре участва в нов онлайн конкурс

Читалище "Любен Каравелов-1897" в село Куртово Конаре, община стамболийски е финалист в конкурса "АГОРА" за проекти от 2019 година. Чрез гласуване във Facebook ще бъде определено кой от петте участници ще спечели голямата награда.

Журито разгледа постъпилите кандидатури в XI-то издание на Конкурса и излъчи победители в петте основни категории, както следва:

- Категория „Перспективи за израстване” на НЧ "Фар - 1930", с. Паволче, община Враца за "Тийнейджъри в библиотеката";
- Категория „Изкуство и култура за развитие“ на НЧ "Св. Св. Кирил и Методий - 1894", гр. Тополовград за Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира "Велко Кънев" - Тополовград 2019;
- Категория „Солидарност и хуманност” на НЧ "Будителите 2017", гр. Габрово за "Добрият пример";
- Категория „Общност в развитие” на НЧ "Л. Каравелов 1897", с. Куртово Конаре за "Да се опознаем!";
- Категория „Най-продуктивно партньорство“ на НЧ "Ахинора – 2006 г.", с. Яворово за Национален фолклорен събор "С мирис на теменуги" Яворово 2019".

Гласуването за победител в Конкурс АГОРА 2019 ще се извърши онлайн, като 5-те финалиста в съответните категории се представят на сайта на АГОРА, а самото гласуване ще бъде на фен страницата на Конкурс АГОРА във Facebook.

 Гласуване за Голямата награда на Конкурс АГОРА 2019.

Гласуването започва от 30 март 2020 г. и приключва на 15 април 2020 г. На 16 април 2020 г. ще бъде обявен победителят в Конкурс АГОРА 2019.

Поради въвеждането на извънредно положение и забраната за провеждане на масови мероприятия официална церемония тази година няма да има. Разчитаме на широка онлайн кампания и разпространение на информация в страната и чужбина за активно участие в онлайн гласуването с привличане на подкрепа сред онлайн общността.

Събитието се организира от Платформа АГОРА в партньорство със Софийския Университет „Климент Охридски" - проект BG05М2ОP001-1.001-0001 "Изграждане и развитие на център за върхови постижения „Наследство БГ", сдружение "Фолклорен извор", Комуникационна агенция PRoWay, НЧ "Обединение 1913" , гр. Кърджали и НЧ "Братство 1869" - гр. Кюстендил.
Конкурс АГОРА се реализира с медийната подкрепа на Българското национално радио и Информационен портал за НПО в България ngobg.info.

Журито на Конкурс АГОРА 2019 е в състав: Емилия Лисичкова, Председател на УС на Платформа АГОРА; д-р Румян Сечков, Директор на Фондация „С.Е.Г.А.”, д-р по съвременна история, Институт за исторически изследвания към БАН; проф. д-р Веселин Янчев, Исторически факултет, СУ „Климент Охридски”; д-р Силва Хачерян, Началник отдел "Регионални дейности", Министерство на културата; Ралица Николова, Главен редактор на Информационен портал за неправителствените организации в България; Стоян Стоянов, Директор и собственик на Комуникационна агенция ProWay; Данаил Цонков, Консултант по маркетинг; Саша Трайчева, Филолог и преводач и Стоян Анадолиев, Управител на Академия за образователни иновации.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина