Георги Мараджиев:На всички, които милеят и работят за българската просвета и култура, желая най-голямата награда - удовлетворение!

Автор: Plovdiv Now 4588
Георги Мараджиев:На всички, които милеят и работят за българската просвета и култура, желая най-голямата награда - удовлетворение!

Уважаеми дейци на българското образование, наука и култура,
Уважаеми учители, ученици, уважаеми просветители,

Този 24-ти май няма да е като никой друг. Няма да има шествия в чест на празника, площадите няма да са пълни с детска глъч и цветя заради една невидима заплаха-коронавирусът.

Но аз знам и вярвам, че всички ние пазим в сърцата си делото на братята Кирил и Методий и се гордеем, че „и ний сме дали нещо на света...“

За всеки един от нас 24 май е и личен празник, защото ни връща към спомена за първата научена буква, за първия учител, за книгата, която ни е развълнувала и ни е накарала да се преклоним пред таланта.

Затова на този ден всички ние отдаваме своето дълбоко уважение, своята почит към учителите, научните работници, дейците на културата, творците, към младите, поели по пътя на знанието.

На този светъл ден искам да поздравя българските учители за това, че при всичките несгоди при извънредното положение и при всички проблеми с електронното обучение, продължават все така възрожденски да водят нашите деца към света на знанието.

На всички, които милеят и работят за българската просвета и култура, желая най-голямата награда - удовлетворение от постигнатото и признателност от обществото!

НА ВСИЧКИ – ДАВАЩИ НИ СВЕТЛИНА И ЗНАНИЕ ПО ПЪТЯ - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Георги Мараджиев

Кмет на община Стамболийски

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина