Община Стамболийски е спечелила всички проекти, по които е кандидатствала през изминалата година. Това изтъкна в интервю за  PlovdivNow.bg градоначалникът Георги Мараджиев. Той допълни, че успехите се дължат най-вече на активната работа в общинската администрация, като в пълна сила действа и забраната за употреба на изразите "не знам" и "не мога" в работно време. 

Мараджиев посочи като най-голям проблем в населените места от общината, липсата на канализация. Той допълни, че се работи по проект за изграждане на довеждащи колектори по селата, за който предстои да бъде потърсено финансиране. Кметът сподели още, че канализацията ще бъде един от основните приоритети в работата на администрацията. 

"Не е нормално за 21-ви век да се прибереш и да се чудиш дали да се изкъпеш, или да пуснеш пералня. В това отношение сме много виновни пред хората", коментира той и допълни, че проблемът е характерен за всички малки населени места на територията на областта. Според градоначалника е необхидимо да бъдат стартирани проекти, по които да се финансира изграждането на канализационни мрежи. 

Както вече ви разказахме, предстои да бъде даден старт на 5 големи проекта в общината. Вече са избрани изпълнители, които ще извършат ремонта на детската градина в Ново село, както и на уличната мрежа в Стамболийски, стана ясно през последните дни. Предстои ремонт на улиците "Иван Вазов", "Стефан Стамболов" и "Кирил и Методий", както и на входа на града откъм село Йоаким Груево. Очаква се дейностите да стартират веднага, щом времето го позволи. 

Какво е свършено и какво предстои в община Стамболийски, кои са наболелите проблеми в населените места и кога стамболийци ще могат да посетят лятното кино - вижте във ВИДЕОТО на Милен Ангелов и Деница Лещева: