Георги Мараджиев: В ГЕРБ Пловдив област сме единни! Издигаме достойни кандидатури

Автор: Благовест Андонов 9908
Георги Мараджиев: В ГЕРБ Пловдив област сме единни! Издигаме достойни кандидатури

„Разцепление в ГЕРБ няма! Лобита в най-голямата политическа партия в Пловдив област, откакто аз съм неин координатор няма, като няма и да има”,заяви областният координатор на партията в областта Георги Мараджиев. 

По думите му всеки е можел да присъства на събранията на ГЕРБ в Пловдивска област, като той е бил и на всяко едно от проведените 17 . На тях е можело да има граждани, журналисти и членове на ГЕРБ, които не са си платили членския внос.

„С директивите на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, всяка община издига най-малко трима кандидати,  а ИК има последната дума. Да, има ситуации, при които двама от тримата са си дали отвод, като остава един кандидат. Кой ще бъде кандидат за кмет, го решава обаче Изпълнителната комисия. В община „Марица”  Димитър Иванов и Гергана Трендафилова работят прекрасно”, каза Мараджиев . Той обясни, че на номинационното събрание именно председателката на ОбС е предложила Иванов за кандидат за кмет, с който от ГЕРБ ще спечелят за трети път изборите.  Според Мараджиев информациите за разцепление всяват смут в най-голямата партия в Пловдив област.

По същия начин стояли и нещата с  „Родопи”, той похвали кметът Пламен Спасов, който е измъкнал общината от тежкото финансово бреме.  

Въпреки че номинацията на Емил Кабаиванов се смяташе за сигурна от ГЕРБ, Мараджиев заяви, че той е единствено е получил номинация, но от ГЕРБ не са заставали зад него . От партията издигнали техния кандидат – зам.-кмета Данка Люртова, а ИК ще реши кой от двамата да е кандидатът.

 „Г-н Кабаиванов  направи една грешка, като обяви своята кандидатура от една коалиция, в която участва политически субекти, които не са близки до ГЕРБ.  Най-голямата партия в областта и в страната не може да бъдем патерица на друга политическа формация. Всичко, което е получила Община Карлово от правителството е благодарение  и на Данка Люртова , и на политическа партия ГЕРБ,които участват в управлението на Карлово. Заслугите са на всички.Аз ако бяха на мястото на Кабаиванов, щях да бъда най-щастливият човек ,защото тези  хора изразяват подкрепата си за него”, продължи Мараджиев.

В община Калояново партийният лидер Йонко Вангелов сам направил номинацията към младия кадър на ГЕРБ Ивайло Кръстев, който щял да е сред най-младите кандидати за кмет в областта.

В Първомай пък имало три силни кандидатури – предишният кандидат за кмет, който отиде на балотаж Христо Вълчев, Чавдар Здравчев и Асен Чаушев. Лично председателката на местната структура д-р Катя Попова е направила  номинацията за директора на училището – Чавдар Здравчев.   В Куклен нещата стояли по същия начин и структурата там е единна.

В останалите общини също имало достойни кандидатури, а Изпълнителната комисия трябва да утвърди имената на кандидат-кметовете. Дори и Емил Кабаиванов да бъде утвърден от ИК за кмет на Карлово, ГЕРБ е партия, която обединява  всички дясно мислещи хора и ще работят заедно на изборите и след тях, каза областният координатор на партията .

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина