Габи от Стамболийски ще се бори за финал на Световното в Италия

Автор: Plovdiv Now 21261
Габи от Стамболийски ще се бори за финал на Световното в Италия

Габи тренира от седем години борба в СК „Тракия“ 93 – гр. Стамболийски с треньор Никола Добрев. Състезателката, която има цяла колекция от медали, купи и други отличия от спортни турнири в България и чужбина, наскоро прибави нов трофей към ценната си сбирка. Спечели сребърен медал от  Европейското първенство по борба за кадети и кадетки в Букурещ. Тази година Габриела Маева има спечелени още два медала – златен и сребърен от Републиканско първенство, пише stamboliyski.tv.

– Честита поредна награда, Габи! Трудна ли беше битката за медала в Букурещ!

– Не беше лесно, трудно беше, но така е на всички състезания. Няма лесна победа, затова радостта след това е още по-голяма. Всичко се извоюва с много труд и постоянство.

– На състезанието ти беше с националния отбор. Каква беше атмосферата?

– Да, бях с националния отбор с треньори Станка Златева и Мирослав Гешев, която много ме окуражаваше. Като цяло през цялото време се  подкрепяхме и надъхвахме. По този начин се преодолява притеснението, което винаги съществува в известна степен преди състезанието. Така че, атмосферата беше добра.

– Да се върнем малко назад във времето. Как започна да се занимаваш с борба?

– Този спорт винаги ми е харесвал. Когато бях във втори клас баща ми, който също е бил състезател по борба, ме заведе в залата за борба и така започнах.

– Сигурно много пъти си чувала, че борбата е повече за момчета, защото е тежък спорт.

– Така е, много хора са ми казвали, но за мен това е спортът, който ми харесва, защото е комплексен и дава възможност за цялостно развитие на състезателя.

– Не ти ли пречат тренировките и състезанията на училището?

– Не, при добра организацията има време за всичко. Аз уча в ТОХ „Асен Златаров“ в Пловдив, където тази година завърших 10 клас.

– Какво ти предстои в близко бъдеще?

– Този месец – на 24 юли, ми предстои участие в Световното първенство, което ще се проведе в Италия. Така че се готвя, тренирам за финала.

– Пожелаваме ти успешни тренировки и злато на Световното!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина