Фалстарт на делото срещу Гергана, убила детето си в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 8137
Фалстарт на делото срещу Гергана, убила детето си в Стамболийски

Ива Модова, TrafficNews.bg 

Фалстарарт на делото срещу Гергана, убила бебето си Анка в Стамболийски. Магистратите не дадоха ход на делото, тъй като бащата на убитото дете не бе редовно призован. Янко се явява като частен обвинител. Разпределителното заседание бе отсрочено с една седмица, колкото е законовият срок за уведомление.

За пореден път Гергана влезе в съдебната зала с усмивка, виждайки медийния интерес. Въпреки това младото момиче запази пълно мълчание. До последно тя отричаше вината си, въпреки множеството доказателства срещу нея. Следващата седмица предстои да се разбере дали делото ще се гледа по бързата процедура или по общ ред.

Гергана отново ще бъде върната в затвора, тъй като е с постоянна мярка задържане под стража. Тя може да прекара остатъка от живота си зад решетките, ако съдът я признае за виновна.

Припомняме, че 18-годишното момиче задуши до смърт дъщеричката си и захвърли тялото в двора на Заглушителна станция на Стамболийски. Тялото на бебето било открито от клошар. При огледа съдебните медици установили, че детето е починало от задушаване. В устата му е открит чорап, който е спрял притока на въздух. 

По думите на прокурора, детето е било малтретирано и по-рано. Имало е синини по тялото и рани по устната. Мъжът, с който Гергана е живеела на семейни начала, обяснил че иска да се грижи за детето, но тя не е искала, защото й било "тежест и бреме".  Гергана има и друго дете, което е родила след Анка, но тя го е изоставила и то вече е осиновено. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина