Екоинспекцията направи извънредна среднощна проверка в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 7790
Екоинспекцията направи извънредна среднощна проверка в Стамболийски

Извънредна среднощна проверка извърши екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив в Стамболийски.

Причина за нея са постъпилите сигнали в екоинспекцията за неприятни миризми, идващи от завод за производство на целулоза и хартия в града, в които гражданите посочват, че това се случва вечер след 17 часа.

Проверката е извършен в часовия диапазон от 22:20 часа на 1 март до 12:05 часа на 2 март. Извършена е пълна обиколка на площадката на завода, обходени са улиците „Мадара“, ул. „Иван Вазов“, парка между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Г. С. Раковски“. В
града не са усетени специфични миризми, характерни за производството.

Контролът се осъществява целенасочено в деня, след като са приключили ремонтите заради възникналата на 24 февруари сериозна авария в завода, която наложи пълното спиране на работата му до 28 февруари. В момента на нощната проверка предприятието работи в нормален режим, с оптимално натоварване на производствените мощности и действащи съоръжения на всички цехове.

Освен екоинспекторите, на проверката са присъствали и двама от сигналоподателите, както и двама представители на предприятието. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина