Стамболийски става първата община с безплатен градски транспорт

Автор: Plovdiv Now 74910
Стамболийски става първата община с безплатен градски транспорт

До края на годината тръгва напълно безплатен градски транспорт в Стамболийски. Това обяви днес кметът на града Георги Мараджиев. Промяната ще важи както за градската линия, така и за междуселищния транспорт до селата Куртово Конаре, Триводици и Ново село. 

За целта всички разходи по транспорта ще бъдат поети от общинския бюджет, като ще направим необходимите икономии, гарантира Мараджиев. По този начин ще станем първата българска община с безплатен транспорт за гражданите, допълни той.

Паралелно с осигуряването на безплатен автобусен превоз ще бъдат закупени и два автобуса. Те ще бъдат от типа на градските автобуси и ще имат обособени места за инвалиди, както и платформи за улеснение на хоа в инвалидни колички и майки с деца. 

Предвижда се и покупка на два автомобила за нуждите на градската администрация. 

"По отношение на характеристиките на автобусите, ще посоча още, че ще са модерни и удобни за пътуване, климатизирани и на дизел", коментира още кметът. 

Снимка: Илюстративна

Подобни новини

Николай Христов

Уф! Не е хубаво, че са на дизел! :(

14:20, 26.03.2019
Искра Василева

Това е достойно за уважение и гордост.

18:06, 16.03.2019
Найден Велчев

Аз съм родом от Стамболийски и въпреки че не живея там мога да потвърдя че откакто кмет е Мараджиев града се промени в положителна посока. Както съм казвал и друг път избирайте управници които са успели бизнесмени и знаят що е мениджмънт и правилно разпределяне на средства ,а не някакви прошляци които не са направили нищо през живота си и като вземат власта гледат само да се налапат! Мараджиев изгради успешна фабрика и поне моето мнение че след като постигна всичко което се иска от бизнеса се отдаде на служба и това е истинския Български дух в конструктивност и съзидателност!

20:50, 02.07.2018

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина